Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πιθανόν να βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες

Πηγή : Brigade Hellas

 
Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά. Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.
Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.
Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…

Σχόλια "Τάγματος" : Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει κυριολεκτικά ότι δε δίνει δεκάρα για την έξοδο της χώρας από το βούρκο αλλά και για την εξέλιξη της. Μια τέτοια ανακάλυψη εκτός ότι θα ανύψωνε το ηθικό του κάθε Έλληνα, θα έκανε τις Σέρρες άλλον έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση όμως δεν διστάζει να φανερώσει την ανθελληνικότητά της και πάλι, μη χρηματοδοτώντας αρκετά τις εργασίες.

Περί του γνωστού κωμικού θέματος ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν σκοπιανός όπως ισχυρίζονται τα σκουπίδια-σκοπιανοί, δεν έχω να πω κάτι, είπαμε είναι απλά κωμικό και η ανακάλυψη δεν αποδεικνύει τη ταυτότητα το Μ. Αλεξάνδρου καθώς ήταν αποδεδειγμένη έτσι κι αλλιώς. Αλλά ίσως είναι ένα πάτημα για να ισχυριστεί η κυβέρνηση να μην επιτρέπεται πλέον στους σκοπιανούς να χρησιμοποιούν-λερώνουν το όνομα της Μακεδονίας (αν και αμφιβάλω ή μάλλον είμαι σίγουρος πως αυτό δε θα το κάνουν..).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου